Tiny Houses

Alle tiny houses worden energieneutraal gebouwd en bedoelt voor 30’ers tot en met de 50 jarigen

THIE PARK IN BAD NIEUWESCHANS EEN PARK VOL MET TINY HOUSES…..

Bad Nieuweschans- Op het Thie Park, het voormalig fabrieksterrein van de Nijkans aan de W. Mettingstraat te Bad Nieuweschans, komen als het aan de familie Thie ligt zo’n 30 à 35 ‘Tiny Houses’. Begin volgende week wordt de gemeenteraad hiervan officieel in kennis gesteld. Om zo’n plan te realiseren is de familie Thie niet over ‘één nacht ijs’ gegaan en heeft zich bij verschillende overheidsinstanties laten informeren wat wel/niet mogelijk is. Deze manier van klein en bijna energieneutraal wonen wordt steeds meer gewaardeerd en op verschillende plaatsen in het land worden dergelijke parken gerealiseerd. Voor zo’n 40 à 50.000,00 Euro heb je op het Thie Park al zo’n Tiny House en is dus ideaal voor starters en mensen die wat meer milieubewust willen gaan wonen.

Bovendien is een dergelijk huis voorzien van zonnepanelen, inclusief zonne-laadregelaar, om te zorgen voor voldoende elektriciteit het hele jaar door. Verder is de heer Thie van plan om op het parkeerterrein te overkappen en ook daar zonnepanelen op te plaatsen.

Er wordt de gemeenteraad van Oldambt een voorstel aangeboden om dit plan in de Woonvisie op te nemen. Dit omdat het dorp geen nieuwbouwplannen heeft voor starters, maar ook ouderen zien geen mogelijkheden om een ander huis te kunnen kopen of te huren. Hoewel er bijna al de te koop staande huizen verkocht zijn, die overigens voor starters al heel moeilijk bereikbaar waren, wordt er met de bouw van Tiny Houses wel een mogelijkheid gecreëerd dat deze Schanskers en andere belangstellenden uit de directe omgeving wel in het dorp kunnen blijven wonen.

“Bad Nieuweschans kent tot nu toe geen huizen in de aanbod voor ouderen en of jongeren. Bovengenoemd is dan ook een kans bij uitstek om Tinyhouses in Bad Nieuweschans te realiseren en zodoende de bewoners oud en jong van het dorp te behouden zodat men niet genoodzaakt is te moeten verhuizen naar elders omdat er niet genoeg aanbod is”, aldus het bericht aan de Raad.

Elk Tiny House kan geheel naar eigen smaak gepersonaliseerd worden, van de inrichting tot en met een terras met overkapping, maar de basis van elk huis blijft gelijk. De afmeting van zo’n Tiny House is 5×10 meter en men kan kiezen met één of twee slaapkamers. Verder wordt elk huisje aangesloten op een riolering en krijgt het een water en glasvezel aansluiting. Het Thie Park krijgt wat de naam ook al zegt een parkachtig karakter met veel woonprivacy. Er worden zo’n 100 bomen extra geplant en de grote oude bomen blijven staan