Nieuws uit de regio

Welkom op de pagina van BNS Nieuws, gekoppeld aan de reguliere nieuwssite. Ook op deze manier wordt u op de hoogte gehouden met het actuele nieuws, de activiteiten en evenementen die in Bad Nieuweschans en regio plaatsvinden. Bad Nieuweschans is een heel actief dorp met een rijk verenigingsleven; op het gebied van toerisme, lokale evenementen, zijn er genoeg nieuwswaardigheden die u terug vindt op deze pagina. BNS nieuws feliciteert Vrienden van de Nieuwe Schans met deze prachtige, uitgebreide informatie site. De historie, maar ook het nieuws van vandaag, moet doorverteld worden aan volgende generaties.

Agenda, Nieuws en Evenementen

WIM EN INA WINNEN PUB QUIZ.... Bad Nieuweschans- In café Reiderland was zaterdagavond een Puib Quiz en deze is gewonnen door Wim en Ina met 68 punten. Deze quiz is voor de derde keer gehouden en is samengesteld door Ineke Bijlsma-Duit. De vragen waren heel gevarieerd en voor elk wat wils. Van wereldnieuws, TV-programma's, muziek uit de 70'er jaren, topografie etc. Er waren maar liefst 3 koppels voor een 2e prijs, allen met 54 punten, daarom is er gedobbeld voor deze prijs. (foto:de winnaars Wim en Ina van deze pub quiz 2019)
KINDEREN HEBBEN GENOTEN VAN DE SANTA RUN EN BOVENDIEN NOG EENS GELD BINNEN GEHAALD OM SPULLEN TE KOPEN VOOR HET SCHOOLPLEIN.... Bad Nieuweschans- De ouderraad heeft samen met het team van de obs Houwingaham, vrijdagmiddag een sponsorloop gehouden Hierbij gingen de kinderen, verkleed als kerstman of met een kerstmuts op, rondjes rennen rond de school. Het doel van de Santa Run is om meer spullen te kunnen aanschaffen waar de kinderen op het plein mee kunnen spelen tijdens de pauzes. Het was de bedoeling dat de kinderen sponsors zochten die hen wilden belonen met een vast bedrag voor ieder gelopen rondje. De leerkrachten deden ook mee en mochten ook gesponsord worden. Het was ook mogelijk om te kiezen voor een vast bedrag in plaats van een bedrag per rondje. Het is op dit moment nog niet bekend hoeveel geld er binnen is gehaald.
Maandag 16 december gaat ‘Jimmy’s’ naar de Raadsvergadering om hun standpunten nog eens goed uit te leggen… GEMEENTERAAD NIET GOED GEÏNFORMEERD OMTRENT HET VOORTBESTAAN VAN JIMMY’S OLDAMBT….. Oldambt- Lucas Mulder uit Drieborg en werkzaam bij Plaza Bastion te Bad Nieuweschans is een gedreven vrijwilliger bij Jimmy’s Oldambt. Zoals inmiddels bekend wordt de subsidie stopgezet, waardoor Jimmy’s moet gaan sluiten. Jimmy’s bestaat uit stagiaires en vrijwilligers waar Lucas ook één van is. Jimmy’s is echt voor jongeren en is laagdrempelig. Ze kunnen er terecht met vragen over huishoudelijke problemen, financiën, huiswerk, seksualiteit, pesten en voor drank en drugs. Maar ook voor gewoon wat luchtiger zaken, als het organiseren van een filmavond, of jamsessies. Nu de subsidiekraan wordt dichtgedraaid zitten Jimmy’s en de vele honderden jongeren die Jimmy’s jaarlijks bezoeken met een groot probleem. Het jaarlijks subsidiebedrag van € 69.000,00 is aanzienlijk, maar altijd nog vele malen goedkoper voor de gemeente Oldambt, dan dat jongeren tussen wal en schip vallen, wat ook enorme kosten met zich meebrengt. Lucas Mulder tijdens het donderdagmorgen uitgezonden interview via G1 radio: “Bij ons komen jongeren binnen met grote en/of kleine problemen, maar gelukkig ook heel veel met positieve energie. Vaak wordt een probleem niet direct bekend gemaakt, maar wanneer ze een paar keer zijn geweest, leren ze ons beter kennen. Genoeg om een één op één gesprek aan te gaan. Het afgelopen jaar zijn er ruim 700 jongeren bij ons binnen geweest. Wij hebben een groot aantal jongeren hulp kunnen bieden uit Winschoten en alle dorpen binnen de gemeente. Wij willen aanstaande maandag naar de gemeenteraad om ons standpunt nog eens goed uit te dragen, want de raadsleden zijn verkeerd geïnformeerd. Het plan van de gemeente was na het wegvallen van de subsidie in te voegen bij Sociaal Werk Oldambt, maar SWO heeft laten weten geen ruimte te hebben. We begrijpen de bijna onmogelijke spagaat; je wilt investeren in preventie, maar de jeugdhulptekorten lijken te dwingen keuzes te maken waarvan je misschien wel weet dat ze op langere termijn niet de juiste zijn voor de jongeren. Keuzes die je wilt kunnen maken op basis van de juiste informatie. Wij zijn van mening dat op basis van de antwoorden van de wethouder tijdens de vergadering, die informatie ontbrak”. (foto: Lucas Mulder vrijwilliger bij Jimmy’s ‘eigen foto’)
Donderdag 19 december vanaf 15:30 uur KERSTMARKT OP OBS HOUWINGAHAM MET OPTREDEN SCHANSKER DAMESKOOR.... Bad Nieuweschans- Op donderdag 19 december wordt er weer een kerstmarkt gehouden. De kerstmarkt begint om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Het dameskoor verleent hun medewerking en de kinderen zullen ook enkele liedjes zingen. Verder worden er allerlei leuke kerstknutsels verkocht en is er ook aan een hapje en drankje voor de ouders en kinderen gedacht. Iedereen is van harte welkom! Rond 17.30/ 17.45 uur hebben de kinderen dan het traditionele kerstdiner, bereid door de koks van Thermen Bad Nieuweschans, waar ze natuurlijk weer heel blij mee zijn!

BNSNieuws

Redactie Bad Nieuweschans Nieuws

Frans Stegeman
redactie@bnsnieuws.nl
0597 – 795 278
06 – 466 180 30
Mr. P.J. Troelstrakade ‘8
9693DA Bad Nieuweschans

 

Hebt u een bericht of mededeling, eventueel met foto’s, dan kunt u deze sturen naar bovenstaand adres. (gratis)

De redactie behoudt zich het recht voor mededelingen en artikelen te weigeren dan wel te redigeren of in te korten. Anonieme bijdragen en open brieven worden alleen bij hoge uitzondering geplaatst.

Lees meer op BNSNieuws