Nieuws uit de regio

Welkom op de pagina van BNS Nieuws, gekoppeld aan de reguliere nieuwssite. Ook op deze manier wordt u op de hoogte gehouden met het actuele nieuws, de activiteiten en evenementen die in Bad Nieuweschans en regio plaatsvinden. Bad Nieuweschans is een heel actief dorp met een rijk verenigingsleven; op het gebied van toerisme, lokale evenementen, zijn er genoeg nieuwswaardigheden die u terug vindt op deze pagina. BNS nieuws feliciteert Vrienden van de Nieuwe Schans met deze prachtige, uitgebreide informatie site. De historie, maar ook het nieuws van vandaag, moet doorvertelt worden aan volgende generaties.

Agenda, Nieuws en Evenementen

BAD NIEUWESCHANS WELLICHT HET 'BESTE JONGETJE' IN DE KLAS ALS HET GAAT OM INVESTERING IN ELEKTRISCHE LAADPALEN. FONTANA RESORT KRIKT HET AANTAL MET 8 LAADPALEN AANZIENLIJK OMHOOG.....Bad Nieuweschans- Onlangs kwam er via officiële zijde een bericht binnen dat Bad Nieuweschans slecht zou scoren als het om elektrische laadpalen in het dorp zou gaan. Na de publicatie kwamen gelijk al reacties binnen, dat niet zou kunnen kloppen. Want verhoudingsgewijs heeft Bad Nieuweschans genoeg aan 5 laadpalen, ook al zijn sommigen voor eigen gebruik of cliënten, zoals bij Solidus Solutions. Directeur van Fontana Resort, de heer J. Keizer reageerde ook al vrij snel, dat op beide parkeerterreinen ook 2 keer 4 laadpalen komen te staan en dat dit zo goed als gerealiseerd is (overigens ook bedoelt voor de gasten). In totaal beschikt Bad Nieuweschans dus over 13 laadpalen en wellicht koploper binnen de gemeente Oldambt is. Navraag bij de schrijver van het persbericht, kwam wel naar voren dat de gemeente Oldambt slechter scoort dan het landelijk gemiddelde, maar dan is Bad Nieuweschans daar een uitzondering op en krikt misschien nu voor de hele gemeente het gemiddelde wel omhoog. (foto: de nieuwe laadpalen bij Fontana Resort)
VV NIEUWSCHANS 1 START IN EEN NIEUWE SAMENSTELLING DE OEFENWEDSTRIJD TEGEN PJC UITSTEKEND.... Bad Nieuweschans- Op een zonovergoten Sportpark De Lange Akkers speelde het eerste team van de VV. Nieuweschans, in de nieuwe spelers samenstelling een oefenwedstrijd tegen PJC. Vanaf de eerste minuut was het voor de toeschouwers genieten. Met uitstekend veldspel werd PJC op een 5-2 nederlaag getrakteerd. Het vertoonde spel en de positieve team spirit belooft veel perspectief voor het komend seizoen. (foto: Een groot aantal toeschouwers zijn afgekomen op de oefenwedstrijd tegen PJC)
DE REIS VAN SAMUEL BRENGT DE WALS WEER TERUG NAAR BAD NIEUWESCHANS..... Bad Nieuweschans- Eigenlijk een complete verrassing, zondag 17 juni. Missie op Wielen. Een project opgezet door allemaal jonge mensen dat de oude spoorlijn volgt te beginnen in Veendam, via Bad Nieuweschans, Vlagtwedde, Ter Apel en Stadskanaal. En de rode draad is het verhaal van de jonge Samuel. Samuel woonde in een oude woning inVeendam en zijn vader werkte als machinist bij de STAR en moeder werkte als gastvrouw in een café. Op een dag besloot hij in de voetsporen van zijn vader te treden en ging op reis. Hij zocht werk in kwam in Nieuweschans en kwam als 18-jarige terecht in de Locomotievenloods. Hij zag hier de productie van graan en koren en kreeg werk bij een boer. Hij mocht ook de boerin helpen met het maken van de lekkerste koekjes. In de omgeving van de Oudezijl en Nieuweschans organiseerde hij ook feesten en maakte kampvuren en dansten de wals tot in de vroege uren. Dit thema was zondag te aanschouwen door wedstrijddansers van dansschool Randoe. In de Loc Loods 1877 van de Graanrepubliek, de voormalige remise, konden deelnemers aan deze route genieten van ballroom dansen als de wals, slowfox, tango etc. De Locloods leent zich enorm voor dit soort festiviteiten en de dansparen zwierden over de vloer van deze zaal. Daarna is Samuel naar Vlagtwedde gegaan, vervolgens naar Ter Apel en als hij 65 jaar is werkt hij als vrijwilliger in Stadskanaal. (foto’s: de wedstrijd dansparen van dansschool Randoe in LocLoods 1877 Bad Nieuweschans)

BNSNieuws

Redactie Bad Nieuweschans Nieuws

Frans Stegeman
redactie@bnsnieuws.nl
0597 – 795 278
06 – 466 180 30
Mr. P.J. Troelstrakade ‘8
9693DA Bad Nieuweschans

 

Hebt u een bericht of mededeling, eventueel met foto’s, dan kunt u deze sturen naar bovenstaand adres. (gratis)

De redactie behoudt zich het recht voor mededelingen en artikelen te weigeren dan wel te redigeren of in te korten. Anonieme bijdragen en open brieven worden alleen bij hoge uitzondering geplaatst.

Lees meer op BNSNieuws