Nieuws uit de regio

Welkom op de pagina van BNS Nieuws, gekoppeld aan de reguliere nieuwssite. Ook op deze manier wordt u op de hoogte gehouden met het actuele nieuws, de activiteiten en evenementen die in Bad Nieuweschans en regio plaatsvinden. Bad Nieuweschans is een heel actief dorp met een rijk verenigingsleven; op het gebied van toerisme, lokale evenementen, zijn er genoeg nieuwswaardigheden die u terug vindt op deze pagina. BNS nieuws feliciteert Vrienden van de Nieuwe Schans met deze prachtige, uitgebreide informatie site. De historie, maar ook het nieuws van vandaag, moet doorverteld worden aan volgende generaties.

Agenda, Nieuws en Evenementen

Middeleeuws & Fantasy festival in Winschoten trekt op de eerste dag al vele bezoekers..... Het hele weekend lang is er in Winschoten in het Stadspark het Middeleeuws Fantasy festival Winschoten. Zelfs op zo'n eerste dag was er ruime belangstelling. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema heeft dit festival geopend. Zij was onder de indruk van wat er zich allemaal tijdens deze dagen zich in het park afspeelt. Zowel deelnemers als vele toeschouwers hebben zich helemaal gekleed in de traditionele kleding, of althans wat er op lijkt. Het park is gevuld met een middeleeuws & fantasy markt en verschillende kampementen. Optredens die door het hele park plaatsvinden, op verschillende podia en op het veld. Verder worden er verschillende demonstraties gegeven en men kan meedoen aan workshops. De openingstijden zijn op zaterdag van 11:00 tot 24:00 uur en op zondag van 11:00 tot 19:00 uur.De organisatie is in handen van Zweep Events.
(TOP)sportproject tussen Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen (SOOOG) en atletiekvereniging Aquilo.... Na mooie samenwerkingen met FC Groningen, Donar en Lycurgus heeft SOOOG voor dit schooljaar de sportieve samenwerking gezocht met atletiekvereniging Aquilo (AV Aquilo) uit Winschoten. Het doel van deze samenwerking is de kinderen van de groepen 5 tot en met 8 opnieuw een (TOP)sportbeleving te bieden. Deze keer staat atletiek centraal. In de loop van het schooljaar nemen de SOOOG leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 deel aan atletiekclinics. De leerlingen volgen deze trainingen gedurende het schooljaar op verschillende woensdagen. Het (TOP)sportproject tussen SOOOG en AV Aquilo wordt in juni 2020 afgesloten met een sportief en feestelijk Slot Event.
Een drukke dag voor de kinderen van de vakantiespelweek.... Een groot aantal kinderen die meedoen aan de vakantiespelweek zijn donderdag naar attractiepark Drouwenerzand geweest en hebben zich daar uitstekend vermaakt. 's Avonds waren twee 'ballonnen' clowns naar het sportpark gekomen om de kinderen de kneepjes van het vak te leren om allerlei figuren met ballonnen te maken. Daarna was er nog een speurtocht. Vandaag, vrijdag, al weer de laatste dag en deze wordt vanavond om 19:00 uur afgesloten met een schuimparty bij de brandweerkazerne.... (foto's: de ballonnenclowns in actie)
RLS patiënte Lucy Hoekstra doet ook Bad Nieuweschans aan voor aandacht van deze neurologische ziekte… . Bad Nieuweschans- Lucy Hoekstra is een jonge Nederlandse RLS patiënte. Zij lijdt al vele jaren aan RLS en stuit steeds weer op onwetendheid bij zowel artsen als het grote publiek. Dat moet veranderen. Haar campagne ‘Lopen Voor RLS’ is erop gericht het bewustzijn van de ziekte van Restless Legs te vergroten. RLS is één van de meest voorkomen neurologische ziektes, maar desondanks te weinig bekend. RLS wordt gekenmerkt door hoogst onaangename sensaties in de benen die vooral ’s avonds en ’s nachts optreden en iemand ertoe dwingen te bewegen, wat de klachten tijdelijk vermindert. De gevolgen van RLS zijn chronisch slaapgebrek en daardoor een sterk verminderde kwaliteit van leven. Lucy wil aandacht schenken aan deze ziekte en dat doet zij door maar liefst 573 km. te lopen in 26 dagen van Nederland, door Duitsland naar Denemarken. Lucy begint op 28 september in Hurdegaryp richting provincie Groningen en zal op zaterdag 31 augustus aankomen in Bad Nieuweschans. Ze zal overnachten in de Kanonnier. De 1e september vertrekt ze naar Leer. Elke dag loopt Lucy zo’n 25 kilometer en zij zal op de 23e september aankomen in Krusbjerg in Denemarken.
Jennie Lena en Boris solisten tijdens Pura Vida zaterdag 31 augustus..... BLAUWESTAD- Op zaterdagavond 31 augustus kan iedereen weer genieten van het jaarlijkse openluchtconcert Pura Vida Blauwestad. Vanaf een bootje aan de oevers van het Oldambtmeer of met een stoeltje op het veld kunnen concertbezoekers bij ondergaande zon genieten van de schoonheid van Oost-Groningen en de klanken van het Noord Nederlands Orkest. Dit jaar staat Prince centraal bij Pura Vida. Het Noord Nederlands Orkest (NNO) brengt samen met solisten Jennie Lena en Boris onder leiding van dirigent Dirk Brossé “A symphonic tribute to Prince”. Dampende funkrock wordt afgewisseld met meer lyrische en ingetogen songs. Zo zullen het swingende Take me with you, het bloedmooie Scandalous en natuurlijk Purple Rain te horen zijn. Speciaal voor dit concertprogramma krijgt het NNO begeleiding van een combo. Pura Vida is voor iedereen gratis toegankelijk en begint om 20:00 uur in het Havenkwartier Blauwestad. Het concert duurt tot ongeveer 22:30 uur. Net als voorgaande jaren zijn er op het terrein vanaf 18:00 uur voor een klein bedrag stoelen te huur. Bezoekers wordt aangeraden om op de fiets te komen. Als toeschouwers toch met de auto komen, dan rijden er pendelbussen van het parkeerterrein van de Intratuin in Winschoten. Als het concertterrein vol is, dan wordt het afgesloten voor bezoekers. Pura Vida is een evenement van Projectbureau Blauwestad om de leefbaarheid en bedrijvigheid te promoten en concertbezoekers te laten genieten van de cultuur en natuur in Blauwestad. Het evenement is een begrip in de wijde omgeving van Oost-Groningen en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het openluchtconcert wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Groningen, Gemeente Oldambt en vele sponsoren. Op de site www.blauwestad.nl verschijnt in aanloop naar het concert meer informatie.
VAKANTIESPELWEEK VAN START GEGAAN.... Bad Nieuweschans- Met de inschrijving en het opbouwen van de tenten is dinsdagavond de jaarlijkse spelweek van start gegaan. Dit jaar doen ruim 40 kinderen mee aan deze spel/sportweek, waar door de vrijwilligers heel wat tijd en energie in is gestoken om weer een mooi programma de kinderen aan te kunnen bieden. Voor de verschillende leeftijden zijn er diverse activiteiten als knutselen, vissen, vossenjacht, een dag naar Drouwernerzand en het afsluitspektakel vrijdagavond de schuimparty bij de brandweerkazerne. (foto's: de inschrijving en het opbouwen van tenten)

BNSNieuws

Redactie Bad Nieuweschans Nieuws

Frans Stegeman
redactie@bnsnieuws.nl
0597 – 795 278
06 – 466 180 30
Mr. P.J. Troelstrakade ‘8
9693DA Bad Nieuweschans

 

Hebt u een bericht of mededeling, eventueel met foto’s, dan kunt u deze sturen naar bovenstaand adres. (gratis)

De redactie behoudt zich het recht voor mededelingen en artikelen te weigeren dan wel te redigeren of in te korten. Anonieme bijdragen en open brieven worden alleen bij hoge uitzondering geplaatst.

Lees meer op BNSNieuws