Nieuws uit de regio

Welkom op de pagina van BNS Nieuws, gekoppeld aan de reguliere nieuwssite. Ook op deze manier wordt u op de hoogte gehouden met het actuele nieuws, de activiteiten en evenementen die in Bad Nieuweschans en regio plaatsvinden. Bad Nieuweschans is een heel actief dorp met een rijk verenigingsleven; op het gebied van toerisme, lokale evenementen, zijn er genoeg nieuwswaardigheden die u terug vindt op deze pagina. BNS nieuws feliciteert Vrienden van de Nieuwe Schans met deze prachtige, uitgebreide informatie site. De historie, maar ook het nieuws van vandaag, moet doorvertelt worden aan volgende generaties.

Agenda, Nieuws en Evenementen

DORPSBELANGEN LAAT WETEN…GENOEG IS GENOEG…..Het geduld is opgeraakt omtrent de vele incidenten die op Oudezijl hebben plaatsgevonden vanwege de individuele en persoonlijke acties om de snelheid van weggebruikers omlaag te krijgen. Vanuit Dorpsbelangen is vandaag een bericht naar buiten gebracht dat na dagen in gesprek te zijn geweest met gemeentelijke instanties als Meldpunt Overlast en Zorg en Buitengewoon Opsporings Ambtenaren dat de acties op Oudezijl niet langer getolereerd worden. Vandaag zijn opnieuw containers in beslag genomen en ook zijn andere obstakels opgeruimd. Er wordt nu streng opgetreden en van meldingen wordt direct actie ondernomen. Het verzoek vanuit Dorpsbelangen is dan ook: onderneem zelf geen acties maar meldt het via dorpsbeIangen.bns©icloud.com. En dringende zaken kunnen altijd telefonisch gemeld worden; de nummers vindt u in de Schansker Nieuwsbode en op www.bnsnieuws.nl en op www.dorpsbelangenbadnieuweschans.nl Dorpsbelangen heeft de afspraak gemaakt met eerder genoemde instanties dat bij incidenten direct wordt opgetreden
VISSERS ENTHOUSIAST OVER NACHT KOPPEL WEDSTRIJD....Bad Nieuweschans- Afgelopen weekend hebben 10 koppels ’s nachts gevist op mooi uitgezette stekken aan ’t Laantje langs de Westerwoldse Aa. Dit is zo goed bevallen dat gelijk is gevraagd of er volgend jaar weer een dergelijke viswedstrijd wordt georganiseerd. De uitslagen van de Nachtkoppel te Bad Nieuweschans: De winnaars: Eerste plaats Bernd Hartz en Lars Koenen met een gewicht van 49,050kg, tweede plaats Ingo Frerichs met Roland Görke met een gewicht van 36,900kg en derde plaats Thomas Koenen met Wim van Marwijk 17,400kg. “Het was een gezellig en geslaagde nachtkoppel wedstrijd die we volgend jaar weer gaan organiseren. Om middernacht werden we door een plaatselijke horecaondernemer voorzien van een heerlijke gehaktbal die zo lekker waren dat mijn koppelmaat gelijk nog een verorberde. Na afloop om 06:00 uur in de morgen werden er heerlijke braadworsten gegrilld die onze hongerige magen weer vulden, een lekker koel biertje erbij en daarna met een tevreden gevoel naar bed. Geef jullie snel op voor onze driedaagse koppelwedstrijd,” aldus Harrie Koster. (Een foto verslag met de prijswinnaars en Antjo als ‘grillmeister’)
DENISE HAUSCHILD BLIJ MET DE PRIJS ALS 1700e 'LIKER' VAN BNSNIEUWS.....Denise Hauschild uit Finsterwolde, werkzaam bij Cosis in Delfzijl in de zorg voor mensen met een beperking, heeft maandagmorgen van Mireille Oosterlaar van Fontana een mooie prijs in ontvangst mogen nemen. Ze heeft twee entreekaarten ontvangen voor bad en sauna en was daar zeer verguld mee. Denise komt met regelmaat naar het resort in Bad Nieuweschans. Vaak na drukke werkzaamheden even met vriendinnen relaxen in de baden. (foto; Mireille Oosterlaar, hoofd marketing, heeft de prijs uitgereikt)
PROGRAMMA KINDERSPELWEEK 2018 Ook nog even praktische info Wanneer: ​Wo 29-8, do 30-8 en vr 31-8-2018 Locatie: ​Terrein voetbalvereniging Bad Nieuweschans Voor wie:​Kinderen van 4 t/m 12 jaar Inschrijven:​Inschrijven kan uitsluitend op dinsdagavond 28 augustus tussen 19:00 en 21:00 op het voetbalveld Kosten:​10 euro per kind. Te voldoen bij inschrijving ​(Voor ouders/verzorgers met een laag inkomen is er de mogelijkheid om aanspraak te maken op een bijdrage uit het participatiefonds van de gemeente Oldambt. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de website van de gemeente Oldambt Blijven slapen:​Vanaf groep 4 mag je blijven slapen. Dit kan op de woensdag en/of de donderdagnacht. Je kunt je tent opzetten op dinsdagavond(28-8) tussen 19u en 21u. Er zal ’s nachts uiteraard voldoende begeleiding aanwezig zijn. Vergeet je luchtbed en slaapzak niet! Eten en drinken:​Ontbijt, lunch en warme maaltijd zijn inbegrepen(zie ook het programma). Verder is er onbeperkt ranja. Wat moet je nog weten:​Het is verstandig om kleding en schoenen aan te doen die vies mogen worden en zorg er ook voor dat je extra kleren bij je hebt. Neem bij mooi weer ook zwemkleding, handdoeken en zonnebrandcreme mee. Waardevolle spullen zoals mobiele telefoons, tablets etc kan je beter thuis laten. De organisatie van de vakantiespelweek staat niet garant voor schade, verlies of diefstal. Wil je nog meer weten? ​Neem gerust contact met ons op. ​Aleida (Aleidavdp@gmail.com) ​Evelien (evelienvisserwijbenga@hotmail.com) ​Andrea (a-abels@home.nl)

BNSNieuws

Redactie Bad Nieuweschans Nieuws

Frans Stegeman
redactie@bnsnieuws.nl
0597 – 795 278
06 – 466 180 30
Mr. P.J. Troelstrakade ‘8
9693DA Bad Nieuweschans

 

Hebt u een bericht of mededeling, eventueel met foto’s, dan kunt u deze sturen naar bovenstaand adres. (gratis)

De redactie behoudt zich het recht voor mededelingen en artikelen te weigeren dan wel te redigeren of in te korten. Anonieme bijdragen en open brieven worden alleen bij hoge uitzondering geplaatst.

Lees meer op BNSNieuws