Nieuws uit de regio

Welkom op de pagina van BNS Nieuws, gekoppeld aan de reguliere nieuwssite. Ook op deze manier wordt u op de hoogte gehouden met het actuele nieuws, de activiteiten en evenementen die in Bad Nieuweschans en regio plaatsvinden. Bad Nieuweschans is een heel actief dorp met een rijk verenigingsleven; op het gebied van toerisme, lokale evenementen, zijn er genoeg nieuwswaardigheden die u terug vindt op deze pagina. BNS nieuws feliciteert Vrienden van de Nieuwe Schans met deze prachtige, uitgebreide informatie site. De historie, maar ook het nieuws van vandaag, moet doorverteld worden aan volgende generaties.

Agenda, Nieuws en Evenementen

ACANTUS BRENGT KOFFIE.... Bad Nieuweschans- Op de hoek van van de mr. P.J. Troelstrakade en de Langakkerschans heeft Acantus vanmiddag koffie en een praatje gepresenteerd om bewoners te informeren omtrent de gang van zaken wat zich afspeelt in het dorp met betrekking tot de huurwoningen. Het ging allemaal als in een vrij nonchalante bijeenkomst en dat was ook helemaal de bedoeling. Verschillende Schanskers die aanschoven bij deze koffietafel hadden het al snel over de wat grotere problemen, zoals het uithalen van een buxusheg. Aangezien 3 juli er ook nog een huis & tuin klusmiddag speelt, is dit geen optie om dit door de kinderen te laten doen. Ze hebben wel informatie gekregen hoe dit wel aangepakt kan worden.
Met de COOP klantenkaart kun je gemakkelijk winkelen.... DIGITAL SCANNER BIJ DE COOP IN GEBRUIK GENOMEN... Bad Nieuweschans- Bij de COOP supermarkt in het dorp is vanmiddag de nieuwe digital scanner in gebruik genomen. Het ging in het begin nog niet helemaal van een 'lijen dakje' maar dat moet morgen over zijn. Met zo'n scanner kun je wel in één keer je boodschappen afrekenen en hoef je niet de boodschappen uit de kar te halen en het scheelt ook in de afrekentijd dat met name in het weekend speelt.
Dana van Schaagen en Janick Lanting naar NK schooldam-topscorers-toernooi in Apeldoorn Zaterdag 29 juni staat Apeldoorn centraal voor het Nederlands Kampioenschap dammen voor de individuele schooldam topscorers, in de pupillenklasse van het basisonderwijs. De 28 finalisten, uit groep 7/8, konden zich plaatsen via de zes halve finales NK schooldammen op 13 april en de finale op 25 mei. Hiervoor waren respectievelijk 11 en 10 punten voldoende om zich te plaatsen voor deze Landelijke titelstrijd. Dana van Schaagen en Janick Lanting, van OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans, schaarden zich bij de finalisten via de halve finale in Rinsumageest met respectievelijk 11 en 12 punten. In het clubgebouw van Damclub Apeldoorn worden 7 ronden “Zwitsers systeem” gespeeld onder een vooraf nog te bepalen speeltempo. Gerrit Visscher uit het Overijsselse Heeten is overigens de landelijke coördinator van de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) voor het schooldammen in het basisonderwijs.

BNSNieuws

Redactie Bad Nieuweschans Nieuws

Frans Stegeman
redactie@bnsnieuws.nl
0597 – 795 278
06 – 466 180 30
Mr. P.J. Troelstrakade ‘8
9693DA Bad Nieuweschans

 

Hebt u een bericht of mededeling, eventueel met foto’s, dan kunt u deze sturen naar bovenstaand adres. (gratis)

De redactie behoudt zich het recht voor mededelingen en artikelen te weigeren dan wel te redigeren of in te korten. Anonieme bijdragen en open brieven worden alleen bij hoge uitzondering geplaatst.

Lees meer op BNSNieuws